HomeHome  WidgetsWidgets  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 
Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar


The Boss


The Boss
Csatlakozott : 2012. Apr. 18.
Posztok száma : 333
Motto : Panem et circenses Age : 26 Titulus : a fórum igazgatása Foglalkozás : ahogy esik úgy puffan Play by : tyúkanyótok, admin néni
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Világleírás   2012-04-18, 11:22 pm

A fórum világa
Abbey Mount Institute for Higher Education
Az Abbey Mount 2001-ben profilt és nevet váltott, azóta tizenhat-tizenkilenc éves középiskolásokkal, illetve egyetemistákkal foglalkozik és az Abbey Mount Felsőoktatási Intézmény nevet viseli.
Az iskola két éves felkészítő programja nem csak neves egyetemekre való bejutásodat segíti, de kóstolót ad abból is, milyen az egyetemi élet. Előadások és gyakorlati órák, testvériségek és mentorok…Az unalmas kollégiumi élet helyett szövetségi házat választhatsz, mely talán tárt karokkal vár…vagy épp elutasít. Jól gondold meg a választásod, hiszen ez lehet a belépőd a nagy betűs Életbe. A friss egyetemistáknak sem könnyebb a világ. Bizonyítanod kell ahhoz, hogy ezen falak közé léphess, de ha a felvételid sikeres, itt a legjobb kezekben leszel.

Nos, te tudod már, hogy melyik szövetségi házba szeretnél bekerülni? Ha középiskolás vagy, belegondoltál már abba, hogy mit vállalsz, illetve eljutott már a tudatodig, hogy ha átléped az Abbey Mount küszöbét, akkor felnőtté válsz – a beleegyezéseddel, vagy anélkül? Felkészültél az esetleges kampusz háborúkra, a rengeteg ellenségre, és arra, hogy esetleg valaki kiteregeti minden féltett titkodat, ezzel pedig megkeseríti az iskolai életedet? Remélem, kezded érezni, hogy ez itt már nem a középiskola, ahol mindent anya és apa intézett el, te pedig a tanáraid védelmező szárnyai mögé bújhattál, ha egy-egy összetűzésed számodra kellemetlen irányba indult. Ez maga a zord és igazságtalan világ, ahol csak önmagadban bízhatsz és ahol magadra vagy utalva…felkészültél?
abbey mount
institute for higher education
Vissza az elejére Go down
avatar


The Boss


The Boss
Csatlakozott : 2012. Apr. 18.
Posztok száma : 333
Motto : Panem et circenses Age : 26 Titulus : a fórum igazgatása Foglalkozás : ahogy esik úgy puffan Play by : tyúkanyótok, admin néni
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Világleírás   2013-12-07, 4:53 pm

A fórum világa
Részletesebb leírás
Az Abbey Mount 2001-ben profilt és nevet váltott, azóta tizenhat-tizenkilenc éves középiskolásokkal, illetve egyetemistákkal foglalkozik és az Abbey Mount Felsőoktatási Intézmény nevet viseli.
2001-ben a világ két legismertebb egyetem (Yale és Harvard) tantervét és tanmenetét író csapata egy igen ígéretesnek tűnő tantervezetet fejlesztett ki, amin lassan másfél évet dolgozott, és aminek az a lényege, hogy az egyetem előtt a fiatalok egy két éves előkészítő programban vesznek részt, ami felkészíti őket a továbbtanulásra, és minden lehetőséget megad nekik arra, hogy később az Abbey Mounton vagy más neves felsőoktatási intézményekben folytassák tanulmányaikat. A projekt lehetőséget ad a fiataloknak, hogy belekóstoljanak az egyetemisták életébe, illetve esélyt ad nekik arra, hogy könnyebben kiválasszák, mit is szeretnének a középiskola befejezése után tanulni.
A programban azok a diákok vehetnek részt, akik betöltötték már a tizenhatodik-tizenhetedik életévüket, azaz olyan lányok és fiúk, akik a normális középiskolákban a tizenegyedik tanévüket kezdenék meg. A fiatalok folytatják eddigi tanulmányaikat, azonban évente többször is részt vehetnek egyetemi előadásokon, gyakorlati órákon, levethetik a brit iskolákban oly híres egyenruhát, illetve egyetemistáknak nevezhetik magukat, hisz egy egyetemen tanulnak. Az újoncok a gólyák lakóépületébe kerülnek egészen a gólyaavatási bálig. Összesen három hetük van, hogy testvériséget (az amerikaiak a nagyszerű testvériségrendszert is bevezették, és ezzel szeretnék az amerikai egyetemekre csalogatni az európai diákokat) válasszanak, leadják a ház elnöki csapatának a jelentkezési lapjukat, illetve a szövetség vezetői által kitalált feladatok elvégzésével bebizonyítsák, hogy méltóak arra, hogy a növendék klub nevét és címerét viseljék. Amint véget értek az ún. Gólyaszívatási hetek, sor kerül a Beavatási bálra. Ez egy igen elegáns esemény, így hát a szép ruha és frizura alap követelmény. A szertartáson az újoncok az általuk kiválasztott testvériségbe való bejutásukat ünnepelhetik meg, a ceremónia végén pedig egy kicsi brosst – egy címert - kapnak a testvéri szövetség elnökeitől, ami a hovatartozásukat jelzi. A kiválasztottak ezután beköltözhetnek a növendék klub házába, ahol a „testvéreikkel” élhetnek. Ezt a lehetőséget senki nem szalasztja el, ugyanis szégyennek számít, ha valakit sehova nem választanak be és az illetőnek a lakóépületben kell maradnia a késői toborzásig, illetve addig, míg be nem kerül egy másik házba. Ez csak nagyon ritkán fordul elő a gimnazista újoncokkal, inkább az idősebbeknél gyakoribb, azaz azoknál, akik az egyetemre jelentkeztek. Ami az egyetemistákat illeti, az ő életük teljesen megegyezik az brit felsőoktatási intézményekben tanulókéval, kivételt csupán a testvéri szövetségek képeznek.
abbey mount
institute for higher education
Vissza az elejére Go down
 
Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Világleírás
» Térképek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Abbey Mount School :: Your first experience :: Köszöntő-
Ugrás: