HomeHome  WidgetsWidgets  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 
Frederick Fabian Grant

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar


Dunant

Dunant
Csatlakozott : 2014. Oct. 28.
Posztok száma : 11
Age : 25 Foglalkozás : diák Play by : Oscar Spendrup
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Frederick Fabian Grant   2014-10-28, 9:15 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]Freddie Grant[You must be registered and logged in to see this image.]
A névválasztás a legtöbb szülőpárosnál gond nélkül zajlik, legfőbb eszközei egy utónév könyv, vagy egy-egy tiszteletbeli utalás valamelyik családtagra, sőt, olyan ismerősöm is van, akinek a nevét papír fecnikre irkált opciók közül sorsolták ki. Nálunk ez az a kilenc hónapos időszak, amikor anyukám minden egyes pillanatot megragad, hogy valahogy az keresztnevekre terelje a témát, és ezzel az őrületbe kergessen mindenkit, aki körülötte van. Ilyenkor nem elég egy könyv, vagy névszótár, a lehető legnagyobb odafigyeléssel utánajár a lehetséges neveknek, és addig nem nyugszik, amíg mindent meg nem tudott az eredetéről, jelentéséről és azokról a híres történelmi vagy közéleti személyekről, akik a választott nevek valamelyikét használták. Miután a lehetséges opciók kismillióról úgy párezer lehetőségre csökkentek, életbe lép az összhang törvénye, ami mellesleg anyukám egész életére tökéletesen jellemző. Fontos, hogy a vezetéknév és a keresztnév szépen hangozzon együtt, hogy a magán és mássalhangzók is illjenek egymáshoz, és hogy a név ne okozzon a későbbiekben sem problémát, elvégre is, ki akarna egy Brock-ot Amerika elnökének? Ezek segítségével már nagyjából harmincöt név közül lehetett válogatni, és így lettem én Brendan, majd Dustin, Colin, Carson, Walt és végül Frederick. A név jelentése egyébként a „békés uralkodó” az internet egyes forrásai szerint, de hála a rengeteg becézési formájának, gyakorlatilag bármit jelenthet.
A „Freddie” például egy hétköznapi formája annak, mikor anyukámnak "segítség kell". Anyukám egyébként egy elég önálló nő, tökéletesen boldogul a férfiak nélkül is, és ez alatt nem csak azt kell érteni, hogy ki tudja nyitni az üveges gyöngyhagymát, hanem, hogy remek problémamegoldó képessége van, és mivel rendkívül művelt is, kipróbálta magát már az élet minden területén, így nem riad vissza egy kerékcserétől, polc összeszereléstől, és szerintem tudna tűsarkúban olajat cserélni az autójában anélkül, hogy összegyűrné a kosztümjét. Viszont úgy nevelték, hogy fontos ne csak a családi élet látszatát tartsa fent, így néha igenis be kell állnom zöldséget pucolni, hogy addig is együtt legyünk, különösen mióta az öcsém is egyetemista, és egyre kevesebb időt tölthetünk otthon.
Mondják, hogy a név kötelez, úgy látszik, a jelentés is, mert a „hé Freddie”-t az esetek több mint kilencvennyolc százalékában az követi, hogy „tudnál nekem segíteni/adni/kérni/írni/csinálni/szerezni/intézni/szervezni”, de azt hiszem, hogy egy vérbeli Dunantos ezért igazán nem panaszkodhat. Egyéb előfordulási formája lehet még a  „Freddy” is, ami ugyan kiejtésben egyáltalán nem tér el a fenti formájától, írásban annál inkább, használata függ attól, hogy brit vagy amerikai, esetleg teljesen más nemzetiségű diák találja szembe magát a nevem e formájával. Vagy, hogy mennyire lusta, mert azért még is egy betűt spórol vele mindenki, és ha neki szüksége van arra a 0.07 másodpercre az életében, én örömmel nekiadom.
A „Fred” előfordulása már sokkal ritkább, főként komoly élethelyzetekben kerül elő, jelentése lehet a „bajban vagy” illetve a „nem túl fényes a helyzet”. Legtöbbször apám használta, aki bár legalább annyira kedves és gondoskodó, mint a felesége, de sajnálatos módon feleannyira sem türelmes, és mikor két kicsi gyerek tépázza az idegeit, akkor csak úgy repkednek a levegőben a Fred-ek és Tom-ok. Fred van akkor is, mikor képtelen vagyok komolyan venni egy annak szánt szituációt vagy problémát, és ezek a Fredek általában ártalmatlan testi fenyítések kísérik, mint például egy olyan tipikus, lányos ütés a felkarra, ezzel is elősegítve az állandó vigyorom felszívódását. Az évek során megtanultam már nem magamra venni ezeket, és megfelelően kezelni a helyzeteket. Ez alatt azt értem, hogy ügyesen erőltetek komolyságot az arcomra.
Az „Eric” sokkal komolyabb helyzetekben került elő, és minden egyes alkalommal, ahogy elhangzott, valaki kilépett az életemből. A nagyapám hívott így mindig kiskoromban, és ezt a jó szokását később átvette egy olyan ember, akit ma már viszonylag kevés pozitív jelzővel tudnék illetni. Az Eric-et mindig szomorú napok követik, a különbség csupán annyi, hogy vannak példaképek, akiknek menniük kell, és vannak hűtlen exbarátnők, akik menni akarnak. A végén ugyanannyira rossz lesz, de te döntöd el, hogy ezek mennyire határoznak meg a későbbiekben.
Egy egészen rövid ideig ugyan, de azért említést kell tenni a „Fredo” felbukkanásáról, rövid tündökléséről, majd gyászos bukása is. Gondolom, senkinek nem kell bemutatnom a Keresztapa című remekművet, amit az öcsém unszolására végül csak megnéztem vele, és utána hónapokig teljesen a hatása alatt voltunk. Erre a kis időre ő akkor is Tom lett, mikor nem csinált rosszat, én pedig Fredo-ként masíroztam a lakásba, holott a karakterek egyáltalán nem illettek ránk. Béna, maffiás olasz akcentussal beszéltünk, rengeteg spagettit ettünk, és minden egyes vasárnapi ebédnél előadtuk a monológot, miszerint a család a legfontosabb. Aztán az öcsém rábukkant valami más filmklasszikusra, vagy képregényre, regényre, valamire, ahogy mindig is, és ez az egész maffiásdi feledésbe merült.
Kicsit gyakoribb, de azért mégsem mindennapos „Frederico”-t is meg kell említeni, amit kivétel nélkül mindig lányok szájából hallok, de szerencsére csak akkor, ha kicsit többet ittak a kelleténél. Esetleg sokkal többet. Ez a becenév kivétel nélkül akkor került elő, mikor az egyik, szebbik nemhez tartozó ismerősömet próbáltam beültetni a taxiba, vagy szedtem össze a mosdóból, vagy fogtam a haját, vagy valami más ilyen „lúzer-józan srác” dolgot csináltam.
A „Rick” az, amit szerencsére nem sokan fedeztek fel, hogy megkeseríthessék vele az életem, mert hát nem is tudom, hogy egy felnőtt film szereplőjét vagy egy Argentin telenovella szereplőjét tudnám-e elképzelni ezzel a névvel, és ha már itt tartunk, nem is tudom, hogy melyik lenne a legkellemetlenebb rám nézve, viszont egy embernek hála ez is rám ragadt. Van egy idős úr, a napja nagy részét a gravesendi parkban tölti, egy ebbel a lába mellett. Sokszor találkoztam már vele, roppant büszke ember, aki végigdolgozta az életét, most mégis egy lépésre van attól, hogy az utcára kerüljön. Büszke ahhoz, hogy kérjen, de értelmes annyira, elfogadja a segítséget, mikor felkínálom neki. Ugyan mogorva, de beszédesebb napjain remek társaság is egyben. Egy ilyen alkalommal tudtam meg, hogy a neve Richard, és ő, velem ellentétben kifejezetten szereti a Rick becézést, így hát ebben is maradtunk. Mikor kevésbé jó hangulatban találom, akkor ez az egyetlen szó jelent köszönést, megszólítást és a kommunikáció további formáit is egyben, egy apró biccentéssel. „Rick”, és ennyi. Ilyenkor csak ülünk kicsit egymás mellett, megisszuk a kávét, amit a közeli kávézóból hozok neki, megvárom, amíg a kutya elkönyörgi a reggelim felét, majd mielőtt indulnék, még újra elismétlem, hogy ha bármire szüksége van, hozzám fordulhat, hisz ez a dolgom. Egyszer úgy búcsúzott el, hogy „jó ember vagy Rick”, és mivel ez rá is teljes mértékben igaz, azt hiszem mondhatjuk, hogy ez lehet a jelentése.
De, ha már ennyire a neveknél tartunk, azt azért megemlíteném, hogy a második nevem jelentése az, hogy bab. Én értem én, hogy volt ilyen pápa is, és hogy ez milyen tekintélyt parancsoló így, és milyen remekül illik a keresztnevemhez és a vezetéknevemhez is, de azért mégis, bab? Anyukám hatalmas hibát vétett, nem is tudom, hogy nem vette ezt észre, de egyelőre még nem mertem szóba hozni, megvárom inkább a megfelelő alkalmat, mondjuk egy mexikói estét, vagy valami hasonlót.
Üdv, a nevem Frederick Fabian Grant, 21 éves vagyok, 1993. július 14.-én, Basildonban láttam meg a napvilágot. Nemzetiségem angol. Jelenleg diák vagyok és a Dunant csoportba tartozom. Oscar Spendrup arcát vettem kölcsön.
Jellem
Mivel abszolút nyitott, előítéletes mentes és maximálisan elfogadó családból származom, akarva-akaratlanul is ilyen lettem én is. A türelmemet, az állandó érdeklődésemet és az emberközpontúságomat mindenképpen anyukámtól örököltem, és ezekkel egy csomagban jött az olykor túlzott aggódás, és igen, tök ciki, de néha okoskodom is. Anyukám úgy nevelt, hogy fontos, hogy mindent kipróbáljak, mindenhez értsek egy kicsit, de úgy látszik, ez csak a mi családunkban volt divat, és mások szerint az emberi keringés vagy az űrkutatás, esetleg a sejtbiológia cseppet sem szórakoztató csevegési téma. Jellemben mindenképpen anyám férfi változatos klónja vagyok, azt hiszem tőle jött ez az állandó segíteni akarás, az önzetlenség és a többi ilyen dolog is, mindenki más viszont mindenki másra hasonlít, és nekik hála a rossz tulajdonságok oszlopába írható, az is, hogy könnyen bízom az emberekben, emiatt könnyű kihasználni a jóindulatom. Nálam mindig van második esély, és egyszerűen nem vagyok képes nemet mondani egy kérésre, amiről tudom, hogy teljesíteni tudom. Emiatt is kötöttem ki a szociológiánál.
A tökéletesen brit humorom, a helyzetfelismerés és az ön-, és emberismeretem apám oldaláról jön, ahogy a nem feltétlenül megfelelő problémamegoldás, és bizonyos helyzetekben a túlzott engedékenység vagy a határozottság hiánya is, és igen, meg kell említeni, hogy pont ugyanannyira szkeptikusak vagyunk majdnem mindennel szemben, mert hát mindig mindenről lehet többet tudni, nem igaz?
Külső
Sokszor azt érzem, hogy én vagyok az egyetlen ember ezen a föld nevű bolygón, akinek a haja kétszer olyan gyorsan nő, mint ahogy azt illene neki. Hiába igazítják meg, felesleges gondosan elrendezni a frissen nyírt tincseket, mert heteken belül újra sötétbarna, vadul göndörödő fürtökben állnak össze-vissza, ahogy épp kedvük tartja. És mielőtt a lányok vágyakozva sóhajtanának fel, hogy de jó lehet, hogy ilyen gyorsan nő a hajam, hozzáteszem, hogy az arcszőrzetem is pillanatok alatt képes borostából szakállá fejleszteni magát. A szememet nem igazán érdemes megemlíteni, zöldeskék színe van, átlagos formája, és egyáltalán semmi abnormálisat nem csinál. Az arcformám enyhén szögletes, pont, mint az öcsémnek, bár az ő kölyökképével ellentétbe az enyém valamivel férfiasabb, néha, ha úgy akarja, de ennyi idősen eszméletlenül hasonlítottunk volna. A magasságomra sajnos nem ragadt át ez a túlzott intenzitás, nem nőttem valami nagyra, százhetvenöt centi körül mozgok, az azt hiszem olyan átlagos kategória, de semmiképp nem elég egy kosárlabda ösztöndíjhoz, a súlyom ehhez képest azért jelentős, bár annyi szerencsém van, hogy a géneknek hála inkább izmokat, mintsem úszógumit vagy sörhasat örököltem. A ruháim átlagosak, a stílusom átlagos, ez akár a különös ismertetőjelem is lehetne, de nem, tényleg, abszolút az az ember vagyok, akire biztos nem figyelsz fel egy tömegbe, de megkockáztatom, hogy még akkor sem keltek feltűnést, ha közvetlenül előtted állok.
abbey mount
institute for higher education
Vissza az elejére Go down
avatar


Elliott ❅ logic princess

Elliott ❅ logic princess
Csatlakozott : 2012. Apr. 22.
Posztok száma : 501
Motto : “She captured a feeling, sky with no ceiling, the sunset inside of a frame.” Age : 24 Titulus : sweet as cinnamon Foglalkozás : bolondgomba Play by : Emma Stone
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Frederick Fabian Grant   2014-11-12, 10:56 pm

Elfogadva!
Abbey Mount Institute for Higher Education

Kérem szépen, te csak ne kritizáld ezt a lapot, mert az a nagy helyzet,  hogy ezt is ugyanúgy imádom, mint a többit, meg ugyanúgy, mint ahogy mindent, amit írni szoktál, szóval csak annyit mondhatok, hogy… MÉG MÉG MÉG. Miért ilyen imádni valóak a karaktereid mind, hogy szeretném, ha feleségül vennének? <3 Na sipirc, ne felejts foglalózni, az öribarid meg már epedve vár(:
[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

abbey mount
institute for higher education


[You must be registered and logged in to see this image.]
(lenyúlod, letöröm a kezed<3)
Vissza az elejére Go down
 
Frederick Fabian Grant
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Grant Ward

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Abbey Mount School :: Growing like a newborn :: Elfogadott karakterlapok :: Dunant house-
Ugrás: