HomeHome  WidgetsWidgets  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 
Ariadne Badenhorst-Hall

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar


Tanár

Tanár
Csatlakozott : 2017. Jun. 06.
Posztok száma : 3
Motto : Mottó helye Foglalkozás : Tanár
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Ariadne Badenhorst-Hall   2017-06-06, 10:22 pm

Adiadne Badenhorst
"Szerelem, mit tettél velem?
Magányos szirtet szel ketté a sós zamatot hordozó fuvallat, a hullámok és a part csókjának monoton zúgolódása tompán verődik vissza a makulátlan márvány tükörsima felszínéről. A felhőtlen égen sirályok vijjogása helyett hófehér gerlék mélabús hurrogása siratta a horizonton eltűnni készülő aprócska. imbolygó pontot.
Látásom meg-megremeg a pilláim közé húzódó könnyfátyoltól, ajkaim résnyire nyíltan adnak életet egy hitetlen sóhajnak, mely szempillantás alatt elolvad a Zephyr éteri suttogásában.
Kezeim bénultan lógnak oldalamon, céltalanul állom a szellő állandó noszogatását, úgy érzem, testem ezer gálya súlyával húz a földre, hát megadom magam az univerzum akaratának. Bíbor és arany selyem hull velem együtt a dagály-áztatta homokba. Üres, elhagyatott kagylók, csigaházak vágják húsomat, leírhatatlan fájdalmamat azonban nem ez okozza.
Elment.
Nem jön vissza, érzem, csontjaimban érzem a magányt, mely tegnap még kiolthatatlan szerelem volt. Szívem érte dobogott, ajkaim érte zengtek mézédes dalokat. Szívemnek dobbanása, ajkaim dalolása, mind, mind értelmét vesztette. Céljaim lassan mállnak szét Naxos partjának hófehér habjaiban.
...
Az olajfa méregzöld, viaszos levelei egymáshoz ütköznek a keleti szél ölelésében. Ujjaim újra és újra végigsimítanak a parton talált hajóskötél durva, sós vízzel átitatott anyagán.
A fa fakószürke törzsére mintha száz csomót kötöttek volna, buja, föld alól előbukkanó gyökerei közé fekszem, a sodort kötelet kebleimre helyezem, ujjaimmal gyengéden cirógatva, akár egy újszülöttet. Könnyáztatta szemeim a lombot kémlelik, egy erős, szívós ág után kutatva.
A mezőn szürke és fekete nyulak járják fürge násztáncukat, az égen magányos galamb szárnyal. Egy halott szerelem fájdalma Aphrodité figyelmét is felkeltette. A hófehér madár békés könnyedséggel száll alá, helyet foglalva egy vastag, villában végződő ágon. A szépség istennője egy meggyötört szív utolsó kívánságát szeretné teljesíteni.
Igen. Igen, az tökéletes lesz.
Laza hurkot fonok a szinte szilárd kötélből, a vastag, durva szálak fonata már-már komikusan hat törékeny nyakam körül. Felpróbálom, majd átdobom a gallyon, és a törzshöz rögzítem. Nehéz követ görgetek a törzs mellé, amire felállhatok. Ujjaimat felhasítja a szikla éle, mozdulataim sietősek, Apollón vérvörös szekere nemsokára eltűnik a narancsra festett hullámok között. Időben elkészülök, a vértől maszatos kődarabra lépek remegő, meztelen lábammal.
Nyakamba illesztem az ázott kötelet, pillantásom a horizonton ül, figyelve a pontot, ahol a hajónak, s életem értelmének nyoma veszett.
A pillanat megérett, s elérkezett az idő arra, hogy a nappal együtt én is nyugovóra térjek. Pilláim lezárulnak, szemhéjamon érzem az utolsó sugarak midaszi érintését, ahogy olvadt arannyá változtatja az avart, a sziklát, a fát, s engem. Hamarosan eggyé válok a természettel és ki tudja, talán végső sóhajomat eljuttatják hozzá a kegyes istenek.
Azon a napon véget ért az életem. Azon a napon révbe ért sorsom, de a moirák mégsem vágták el életem fonalát. A percben, melyet utolsónak éreztem az élők világában, megjelent örök életem ajándékozója.
Orcámon érzem szótlan figyelmének lágy sugarait, hát kinyitom vérvörös szemeimet, melyek találkoznak a mellettem álló férfi tekintetével. Íriszében száz és száz évet láttam elsuhanni, évezredeket éltem át abban a pillantásban, ahol én és Ő halhatatlanságot gyakorolva élünk egymásért.
Egy célt láttam, amiért érdemes szívemnek tovább dobognia."
Ariadne elnyúl bőrkanapéján, maga fölé tartva figyeli druszájáról írt novelláját, ami keserűen tükrözi saját sorsának fonalát.
Pillantása balra vándorol, az íróasztalon pihenő laptopra, amin még mindig a férjéről és arról a nőről készült fotók vannak megnyitva. George még nem tudja, hogy lebukott, és valószínűleg nem is fogja. Ariadne ugyan képes lenne eltartani magát a fizetéséből, a szíve, az a megtépázott, több sebből vérző szíve a férfi mellett tartja. A szerelem kegyetlen dolog, a másik fél bármit tehet, az érzés nem akar megkegyelmezni. Az asszony még mindig férje csókjaiért él, a tudat, hogy ő viszont mást szeret, az őrületbe kergeti. Éjszakái napok óta álmatlanul telnek, könnye képtelenek elapadni.
De mit lehet tenni...? Ariadne ajkai remegve alkotnak néma szavakat az iroda üres terébe.
Szerelem, mit tettél velem?
Üdv, a nevem Ariadne Badenhorst-Hall, 45 éves vagyok, 1977.02.01, Fokváros láttam meg a napvilágot. Nemzetiségem Dél-Afrikai. Jelenleg Tanár vagyok és a Tanárok csoportba tartozom. Naomi Campbell arcát vettem kölcsön.
Jellem
Ariadne hűvös, kimért a diákokkal szemben, intelligens, titokzatos nő látszatát kelti, férjével és közeli barátaival azonban közvetlen, humoros is lehet. Előnyös küllemének köszönhetően magabiztos, büszke, gyakran makacs, aki szeret megszokott utakon járni, a múltba tekinteni, és egyedül elmélkedni. Szarkasztikus, gúnyos humorát nem sokan értékelik, de ha a fanyar, sötét vicceket egyszer megszokja az ember, kellemes beszélgetőtársnak tekintheti az asszonyt. Ariadne mindene a művészet, főleg az irodalom. Ha valakiben hozzáértő, vagy tehetséges felet lát, hajlandó több időt is eltölteni vele. A nemrég történtek után azonban a viselkedése zavart, kiszámíthatatlan lett. Önbecsülésén hatalmas csorba esett a megcsalással, amit nem igazán tudja, hogyan kéne rendbehozni. A diákok által beadott dolgozatokat és házikat mindig időben elkészíti, tanárként kiváló munkát igyekszik végezni, figyelemmel követi a kortárs irodalmat, és szenvedéllyel tartja előadásait.
Külső
Sötét bőr, hosszú, fekete haj, ében szemek. Ariadne kétségkívül egy gyönyörű asszony, és ezt ő is jól tudja. Arcán az évek nyoma csupán apró nyomokat hagyott, ő viszont kortalan bájával még mindig vonzza a tekinteteket. Járása kecses mimikája titokzatos, mintha mindig egy mosoly rejlene, a gyakran kifejezéstelen arc mögött. Öltözködéséről lerí a gazdagság, az ízlés és a visszafogottság. Ruhái mindig csak az alkalomhoz megfelelő mennyiségű bőrt hagynak szabadon. Testalkata karcsú, akár egy macska, mozdulatait is ez jellemzi.
Sosem akart és sosem fog plasztikáztatni, viszont imádja a különböző szépítőkrémeket és kozmetikumokat, képes lenne egész nap vásárolgatni, ha nem sajnálná a férje pénzét... Ki tudja, lehet épp itt az ideje egy nagy bevásárlásnak.
abbey mount
institute for higher education
Vissza az elejére Go down
avatar


Kinsley ✘ Elnök

Kinsley ✘ Elnök
Csatlakozott : 2012. Apr. 19.
Posztok száma : 594
Motto : my love's a revolver, my sex is a killer, do you wanna die happy? Age : 23 Titulus : Miss Don't Mess With Me Foglalkozás : Diák Play by : Nina Dobrev
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Ariadne Badenhorst-Hall   2017-06-07, 12:54 pm

Elfogadva!
Abbey Mount Institute for Higher Education
Üdv itt, Tanárnő!  izgatott  izgatott  izgatott

Nagyon szép kontrasztban áll a szerepjáték-példája és a jellemleírása első bekezdése Very Happy És teljes mértékben megértem, hogy Magácska távolságtartó a diákjaival, hisz a tanár-diák viszonyban nincs olyan előírás, miszerint kedves és nyitottnak kell lenni a tanítványokkal Very Happy
A történtek után pedig logikusnak is találom, hogy nem közvetlen, mert egy megcsalás után az ember hite másokban jogosan meginoghat.
Foglalja le az *quotemark* intelligensnek tűnő *quotemark* arcocskáját  könnyes nevetés aztán pedig TANÍTSON *_*

Avatar foglaló
Egyetemisták nyilvántartója
Játékostárs kereső
Kapcsolatlisták
Klubok
Instagram
Twitter
AbbeyBlog
Telefonok

abbey mount
institute for higher educationBRUNETTES DO IT BETTER
her daddy must have been the devil cause she hotter than hell. shes doin' what shes doin' and shes doin' it well. she lines 'em all up just to knock 'em all down. she said you dont know nothin' so shut your mouth. and that's because...

Vissza az elejére Go down
 
Ariadne Badenhorst-Hall
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Halak Kódexe
» A Hall
» Ariadne Hale

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Abbey Mount School :: Growing like a newborn :: Elfogadott karakterlapok :: Tanárok-
Ugrás: