HomeHome  WidgetsWidgets  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 
Elnöki és alelnöki poszt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar


The Boss


The Boss
Csatlakozott : 2012. Apr. 18.
Posztok száma : 333
Motto : Panem et circenses Age : 26 Titulus : a fórum igazgatása Foglalkozás : ahogy esik úgy puffan Play by : tyúkanyótok, admin néni
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Elnöki és alelnöki poszt   2017-07-15, 8:36 pm

Elnöki poszt
Mit takar az elnöki poszt?
Az elnöki rendszert akkor vezették be, amikor rohamosan megnőtt a diákok száma az egyetemen és az iskolavezetőség már nem tudta felügyelni az összes ház életét. Megoldásképpen minden testvériség élére két embert állítottak, egy elnököt és egy alelnököt. A továbbiakban az egyetem elnöki pozíciójával járó lehetőségekről és kötelezettségekről olvashatsz.

Elnökké válás és az elnöki csapat szabályai:
- Bárki jelentkezhet elnöknek, aki már legalább egy éve jár az egyetemre.
- A jelentkező tanulmányi eredményeinek átlaga minimum a C osztályzatot kell elérnie
- A jelentkezőnek nem lehetet büntetett előélete
- A jelentkezést követően jön egy kampány időszak. Szinte bárhogy lehet kampányolni, hogy az emberek az adott jelöltre szavazzanak. Plakátokkal, újságcikkekkel, blogokon hirdetni, másokat beszervezni a kampányolásba…
- A diákok szavazhatnak a legszimpatikusabb jelöltre.
- A testvériségek tagjai csak a saját házuk elnökét választhatják meg.
- Aki a legtöbb szavazatot kapta, az a szeptembertől induló tanévben a saját háza elnökévé válik.
- Az alelnököt az elnök választja maga mellé azok közül, akik megpályázták az elnöki posztot.
- Az elnök nem válthatja le az alelnököt egymagában. Ez esetben kérvényt kell benyújtania – amiben részletesen leírja a döntése okát/okait - az elnöki tanács felé. A tagok szavazás keretein belül fogadják el, vagy utasítják vissza a javaslatot.
- Az alelnök is benyújthat kérvényt az elnök leváltására.

Elnöki tanács terme:
Egy olyan fórumrészt képez, amit csak az elnök/alelnök karakterek láthatnak. Itt több minden megtalálható, például a körasztal, ahol az iskolával és a diákokkal kapcsolatos ügyeket beszélhetik meg a csapat tagjai. A megbeszélésekben részt vesznek a leváltott elnökök, akik még az egyetem tagjai.
Az elnököknek nagyobb beleszólásuk van az iskola dolgaiban, mint a többi diáknak. Például ők szervezik az iskolai programokat (kalandokat). Ezeken az eseményeken pedig szervezőként vehetnek részt, a rendezvény idejére kapnak egy névre szóló szervező táblát, amit kirakhatnak a profiljukba, vagy az aláírásukba. Bárki feldobhat új rendezvény ötleteket, de egy régi, hagyományos eseményt csak elnökök formálhatnak át. Például a Gólyatábort, aminek a felépítése mindig ugyanaz, de a feladatok milyensége és lezajlásának módja nem, hisz az elnöki csapat igyekezve gondoskodik arról, hogy kicsit változatosabbá, érdekesebbé tegyék őket az évek folyamán.
A programok szervezésekor, vagy más, az egyetemet érintő változások felvetésekor gyakran kialakulhatnak viták. Minden jelenlegi elnök elmondhatja a véleményét, utána pedig szavazásra bocsáthatják az adott témát, ha szükség an rá. A jelenlegi elnökök szavazata kettőt, míg az alelnököké és a régi elnököké egyet-egyet ér. Amint a szavazás befejeződik, továbbküldik a Dékánnak, aki vagy elutasítja, vagy elfogadja és így érvénybe lépteti az újítást.
A jelenlegi elnöki csapat tagjai - azaz az aktuális elnökök és alelnökök - gyakran eljárnak csapatépítő hétvégékre és vesznek részt olyan kalandokba, amikre csak ők hivatalosak.
Az elnöki csapatnak van egy külön hírek szekciója is, ahol közzé teszi az elnökségi gyűléseken hozott fontos döntéseket. Ez minden diák számára megtekinthető és érdemes követni, mert egy-egy változás komolyabban érintheti az oldal életét.

Elnökök szerepe a házakban:
Minden elnök felelős a saját diákjaiért. Ha valamit elkövet egy diák, akkor azt az elnökén is számon kérik. Ezért is van a legtöbb háznak szabályzata, amit az elnöknek be kell tartatni. Az elnöknek és az alelnöknek jogában áll változtatni a szabályokon, viszont azok csak akkor lépnek érvénybe, ha a dékán is elfogadta őket.
Akár a saját testvériségének a rendszerét – értjük ez alatt például a ház szabályait, büntetésrendszerét, az újak beavatását, vagy szobák beosztását - is megváltoztathatja. Teljesen szabad kezet kap, de a nagyobb változásokról tájékoztatnia kell a dékánt.
Az elnöknek javasoljuk, hogy a ház többi tagjával tartsa privát üzenetekben is a kapcsolatot. Sok mindent lehet kezdeni egy közösséggel, főleg ha összetartanak a játékosok. Az elnöknek joguk van akár saját kalandot is csinálni, amibe csak a ház tagjai vesznek részt, de olyat is, ahova más házak tanulói is hivatalosak. Csak rajtuk múlik, hogy kiket hívnak meg.

Házak üzenőfala:
Ez egy olyan hely, ami teljesen a ház elnökeié. Itt jegyezhetik fel a házzal kapcsolatos, fontos tudnivalókat. Leírhatják a testvériség szabályzatát, kirakhatnak képeket, esemény meghívókat, emlékeztetőket, információkat a lakókról, stb.

Jelenlegi elnökök és alelnökök:
Ők az oldal canonjai és szabadon hozhatóak. Az oldal történetében még ők foglalják el a posztokat, azonban hamarosan új szavazás indul. A jelenlegi elnököknek jogukban áll újból megpályázni a posztot, de akkor is fontos szerepük marad a ház életében, ha más kapja meg az elnökséget. Először segíteniük kell az új elnöknek, utána pedig az Elnöki Tanács döntéseiben.
A listájukat itt találod: canonok

A leírást Anton Callas készítette

abbey mount
institute for higher education
Vissza az elejére Go down
 
Elnöki és alelnöki poszt
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Abbey Mount School :: Your first experience :: Köszöntő-
Ugrás: