HomeHome  WidgetsWidgets  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 
Abbey Mount története

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar


The Boss


The Boss
Csatlakozott : 2012. Apr. 18.
Posztok száma : 333
Motto : Panem et circenses Age : 26 Titulus : a fórum igazgatása Foglalkozás : ahogy esik úgy puffan Play by : tyúkanyótok, admin néni
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Abbey Mount története   2013-11-15, 7:44 pm

A múlt és a jelen
Abbey Mount 1700-tól napjainkig
Az Abbey Mount története egészen a 18. század elejéig nyúlik vissza, históriája pedig egy igen kellemetlen vitával kezdődik. Egy Westminsteri iskola több nemesi származású diákjának családja felháborodott a ténytől, hogy gyermekeiknek az alacsonyabb társadalmi rétegekből származó emberek ivadékaival egy helyen kell megszerezniük tudásukat. Attól tartottak, hogy a kereskedők és iparosok utódjai rossz hatással lesznek sarjaikra, így minden erejüket abba fektették, hogy találjanak megoldást a felmerült problémájukra.
1731-ben egy kisebb nemesi kör gyűlt össze, közülük említést érdemel Edward Kingsley, aki felajánlotta Cobham Hall-i birtokát egy magániskola színhelyének. Cserébe annyit kért, hogy az intézmény két részre legyen osztva – a bal szárny a fiúké legyen, a jobb pedig a lányoké. Fontosnak tartotta, hogy a nemesi származással rendelkező hölgyek is megfelelő tudással rendelkezzenek, mielőtt férjhez mennek. A családok hosszú tárgyalások után beleegyeztek, azonban leszögezték, hogy csak akkor fogják támogatni az iskolát – és annak rendszerét – ha a két nem tagjai egyáltalán nem találkoznak egymással.
1732 szeptemberére a birtok készen állt a diákok befogadására, így szeptember elsején meg is nyitotta kapuit. Nevét Mr. Kingsley elhunyt felesége után kapta, aki életében a nagy szívéről, a kedvességéről és más-más árvaházaknak adott nagy összegű adományairól volt híres.
Az első tanévben a diákok száma nem haladta meg a 60-at, ez pedig annak volt köszönhető, hogy sokan botrányosnak tartották a nemesi gyerekek számára létrejött magániskola ötletét.
A tanítási időben a leányoknak illemet, művészetet és éneket kellett tanulniuk, míg a fiúknak lehetőségük nyílt közelebbről megismerkedni különféle tudományokkal, a történelemmel, a matematikával. A különböző világnyelvek és a hittan órák mindenki számára kötelezőek voltak. Szabadidejükben a diákok egyaránt gyakorolhattak különböző sportokat. A fiúknál a foci, míg a lányoknál inkább a tenisz vált népszerűvé.
Az első és második ipari forradalom idején az iskolában tanuló diákok száma igazán megszaporodott, ugyanis az Abbey Mountból kikerült fiatalok nyolcvanöt százalékának sikerült befolyásos emberekké és a társadalmi ranglétrán magasan elhelyezkedő személyekké válniuk. A hatalomvágynak mindig is vezető ereje volt eme családok köreiben, így hát a jobbnál jobb életkörülmények és a hírnév rendkívül csábító tényezőnek bizonyult. A diáksereg növekedésén a vasúthálózat kiépítése is sokat segített, ugyanis lehetővé tette, hogy Nagy Britannia bármelyik részéről érkezzenek a tudásszomjas fiatalok.
A két világháború lezajlása alatt a tanulók száma ismét megzuhant. A gazdagok attól tartottak, hogy gyermekeik veszélybe kerülhetnek, mert úgy gondolták, sokaknak eszükbe juthat megtámadni azt az épületet, ahol a nemesi réteg „jövője” tartózkodik. Bár az iskola továbbra is működött, az építmény főbb funkciója megváltozott. Az Abbey Mount katonai kórházként üzemelt, míg a németek el nem foglalták az angliai csata alatt. 1940. szeptember 7-én Hitler megkezdte London bombázását, mert revánsot akart venni Berlin megtámadásáért. Az egyik rohamra épp az iskola közelében került sor, és noha a bent tartózkodóknak sikerült sértetlenül megúszniuk a légi ütközetet, az épület nagy károkat szenvedett, melyek között a leghíresebb az egyik torony lebombázása.
A háborúk után az iskola megszűnt, és az épület hosszú ideig üresen állt. 1950-ben végül egy orosz származású férfi – Andrej Romanov - vette meg a birtokot, aki elhatározta, hogy kulturális intézményt épít belőle. A romba döntött épületet egy év alatt felújította, majd 1951-ben megnyitotta a Múlt nevű történelmi múzeumot, mely teljes tizenhárom évig létezett. 1964 karácsonyán az épület rejtélyes körülmények között leégett, hatalmas vagyonveszteséget okozva tulajdonosának. Mr. Romanov lemondott az egykori Abbey Mountról, a szerencsétlenség után pedig visszatért hazájába, Oroszországba.

A katasztrófa után a létesítmény ismét évekig üresen állt, míg Gravesend polgármestere, Robert Goldwin – az egykor gyönyörű tanintézmény történetének tanulmányozása után - úgy nem döntött, megépíti az épület hasonmását, hogy később az eredeti funkciója szerint, azaz iskolaként működtesse.
Az Abbey Mount 1981-ben nyitotta meg újra a kapuit, lányok és fiúk számára egyaránt. A bentlakásos iskola igazgatója az okos és akkoriban a tudásáról híres Mrs. Elizabeth Messer lett, aki egyben Gravesend polgármesterének egyik rokona volt, és egyenesen London szívéből jött azért, hogy a tanintézetet vezesse.
1999-ben, Mr. Goldwin halála után, az Abbey Mount igazgatója, Mrs. Messer hosszú, illetve sikerekben gazdag évek után búcsút intett az igazgatói pályafutásának és nyugdíjba vonult. A tanintézmény az állam kezébe kerül, mely a felsőoktatási minisztérium javaslatára úgy döntött, elfogadja az amerikaiak ajánlatát és engedélyezi a Borostyán ligás egyetemek tanterv- és tanmenet író csapata által kidolgozott új felsőoktatási programot. Az iskola 2001 szeptemberében megnyílt, azonban Abbey Mount Felsőoktatási Intézmény (angolul: Abbey Mount Institute for Higher Education) néven. 2013 szeptemberében az iskola a 13. évét kezdte meg.
abbey mount
institute for higher education
Vissza az elejére Go down
 
Abbey Mount története
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» -=Unazaki klán=-
» Kenta Koizumo - A vándor története

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Abbey Mount School :: Your first experience :: Köszöntő-
Ugrás: