HomeHome  WidgetsWidgets  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 
LYNCH, cordelia aidela

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar

Vendég

Vendég


TémanyitásTárgy: LYNCH, cordelia aidela   2014-02-18, 4:14 pm

Cordelia Lynch
Kilenc éves voltam, amikor megkaptam az első egyesemet az iskolában. A mai napig emlékszem, hogy amikor kézhez kaptam a lapomat a rajztanár kezéből, elkezdtem sírni és kirohantam a teremből, és meg sem álltam hazáig. El akartam mondani anyának, hogy a "kövér és csúnya tanár néni" elégtelenre értékelte a rajzomat, mert nem tetszett neki, hogy Hófehérkének tetoválásai voltak és az almából, amibe bele akart harapni, sötét füst szállingózott az ég felé és koponyára emlékeztető alakzatban ért véget. Az egész tervemben csak ott volt a hiba, hogy amikor hazajöttem, anyámat éppen apám méregdrága bőrkanapéján kefélte a kertészünk, aki a maga tizenkilenc évével akár a bátyám is lehetett volna.
Annyira el voltak foglalva egymással, hogy észre sem vettek; jó ideig álltam a nappali ajtajában, és akkor fogtam fel, hogy a szerető család képe csak egy illúzió volt és az igazság az, hogy ez az alma a fénylő vörös héj alatt rothadó belsőt takar. Nem emlékszem, mikor rohantam ki onnan; de arra emlékszem, hogy a rajzom ott maradt a padlón, és ugyanott találtam rá, amikor két nappal később hazahozott a rendőrség, koszosan, éhesen, átfagyva.

x x x

Tizenöt éves Delia a sitten, első felvonás.
- Neve?
- Luke Skywalker. - Úgy bámul rám, mintha még életében nem látott volna tinédzsert. Terpeszkedik az asztal túlsó felén, kétajtós szekrény méretű hátsó fele kétoldalt lelóg a székről, és fogadni merek, hogy pont arra gondol, hogy ha nem kéne most itt ülnie a tizenöt éves, hullarészeg énemmel, most biztos a feleségét kefélné a konyhaasztalon.
- Szórakozol velem? - A halántékán lüktet egy ér, elvörösödik, tudom, hogy kegyetlenül dühös rám. Vajon szép felesége van?
- Maga az apám? - Ignorálom a kérdését, tovább húzva ezt a játékot, amibe már akkor belekezdtem, amikor összeszedtek a bevásárlóközpont parkolójából. Egyik kezem a zsebeimben matat a cigim után, de azt is elszedték, a hamis személyimmel és a diákigazolványommal együtt. Idegesen morranok fel, homlokom az asztallapra támasztva.
- Szerencséd, kölyök, hogy nem, mert már rég kaptál volna tőlem néhány atyai pofont.
A szavaira felkapom a fejem, ajkaim fagyos mosolyra húzódnak, ahogy végigfürkészem az arcát. Elég lenne csak provokálni és meg is ütne, itt és most...
- Üss meg, ha akarsz. Csak te járnál szarul. - A nevetésem betölti az apró kihallgatószobát, a rendőrtiszt pedig feláll a székéről, hátrarúgva a bútordarabot, ami hangos csattanással ütközik a falnak. Már emeli is a kezét, hogy megüssön, amikor nyílik az ajtó és egy fej jelenik meg a résben.
- Engedd ki, Dirk, az apja letette érte az óvadékot.
Vigyorogva állok fel az asztaltól és kerülöm meg a kétajtós szekrény méretű fazont.
- Legközelebb aztán cigi és kávé várjon.
Vállon veregetem, majd távozok, és fogadni merek, hogy még a folyosón is hallom a morgását, miszerint legszívesebben kitekerné a nyakam. Még mielőtt elválnának az útjaink, apám még biztosít arról, hogy legközelebb nem fizet értem; a képébe röhögök és azt mondom, úgyis meg fogja tenni. Nem is tudom akkor még, mekkorát tévedek.

x x x

Tizenöt éves Cora a sitten, második felvonás.
Ugyanaz a rendőrtiszt ül velem szemben, aki legutóbb, dülledt, varangyos békára emlékeztető szemei alatt sötét karikák húzódnak, bőre szürke, és egy pillanatig megfordul a fejemben, hogy akár el is mehetne statisztának a Zombieland következő részébe. Szinte éget a vágy, hogy megkérdezzem, hogy alakulnak a dolgai a feleségével, de látom, hogy az ujjáról hiányzik a gyűrű és rájövök, hogy valószínűleg azóta elváltak. Vagy szeretője van.
Nem, határozottan elvált.
- Ki dugta még rajtad kívül?
A toll megáll a kezében, halk koppanással esik az asztallapra, amikor rám néz. A tekintetében gyűlölet és düh lángol, de újfent csak nevetéssel reagálok, mint mindig. Valamit sziszeg arról, hogy semmi közöm a magánéletéhez, és egy ideig ezzel ugratom; egészen addig, amíg fel nem ugrik (a súlyához képest kifejezetten gyorsan mozog) a székéről és fel nem ránt engem is. Ujjai a torkomra kulcsolódnak és a falhoz szorít. Hörögve kapok levegő után, nem is figyelve arra, amit mond, egészen addig, amíg el nem enged.
- Ne hidd, hogy ezt elfelejtem... Apám úgyis megint kivisz, beperellek, te beteg állat.
Akkor már nem figyel rám; befejezi a papírok kitöltését, leveszi az ujjlenyomataimat, majd még mielőtt távozna, visszaszól az ajtóból:
- Apád nem fog jönni.
És hogy rohadjon meg, igaza van.
Három napot fonnyadtam a sitten, mire édesapám volt oly' kedves hogy mozdítsa a hátsó felét és kiszedjen a rácsok mögül. Egy szó nélkül vezetett ki a parkolóba a kocsijához, és csak akkor méltatott észrevenni a jelenlétem, amikor hazaértünk.
- Remélem, tanultál ebből valamit.
- Persze. Vodka után nincs tequila.
Az arckifejezésén látom, hogy nem ezt a választ várta.

x x x

Helló, a nevem Cordelia Aidela Lynch, tizennyolc éves vagyok, fotográfia szakos, elsőéves egyetemista és nem, ez itt nem a Jackass. Ha most feltetted magadnak a kérdést, hogy mégis mi a fenét keresek én az egyetemen ilyen múlttal, mint ami nekem van, megsúgom, hogy fogalmam sincs. Valahol mindig is érdekelt a fotográfia és a modellkedés, talán ezért is kaptam az alkalmon, hogy azt tanulhassam, amit szeretek. Ja, hogy ezt talán nem a legbalhésabb házban kéne tennem? Who cares. Amíg apám pénzeli a tanulmányaimat, nincs miért aggódnom.
Üdv, a nevem Cordelia Aidela Lynch, 19 éves vagyok, 1995. március 15-én, Chicago-ban láttam meg a napvilágot. Nemzetiségem amerikai. Jelenleg diák vagyok és a Mather house csoportba tartozom. Biały Wilk arcát vettem kölcsön.
Jellem
Tipikusan az a fajta személy, akivel nem szívesen látnának a szüleid az utcán: sötét, romlott, bűnös. Nem egy szent, inkább a sötét oldalt erősíti, ott legalább ingyen adják a csokis sütit. Fájdalmasan őszinte, ami a szívén, az a száján, mondjuk egyfolytában azt hallja mindenkitől, hogy néha inkább vissza kéne vennie, mielőtt valaki átfazonozza az arcát azért, mert pofátlanul a szemébe mondta, mit gondol róla. Általában véve nem tisztel sem istent, sem embert, és az arrogancia akár a második neve is lehetne, de sajnos az még mindig Aidela, mert az emberibben hangzik. Amúgy ő is csak egy lázadó kölyök, aki mindenhol ott van, akit mindenki ismer és akit sokan kedvelnek, de még többen szeretnék őt a lehető legmesszebb tudni maguktól. A barátai jelentik számára a családot, elvárja, hogy kiálljanak mellette és ezt ő is megteszi... De ha pofára ejtik, akkor könnyes búcsút vesznek egymástól, mert nem szereti az álszent lúzereket. Nem fogja vissza magát sosem, ha valaki zavarja, akkor azt szépen kiosztja... De egyébként toleráns és könnyen alkalmazkodik mindenhez és mindenkihez (a plázacicákon kívül, azokat legszívesebben máglyán elégetné), de sosem tűri csendben, hogy ide-oda tologassák, mint egy bábut. Ugyanez a helyzet azokkal, akik próbálnak beleszólni az életébe. Nos, ha ezek után még nem ment el tőle a kedved, akkor teljesen titokban megsúgom, hogy egyébként nem rossz lány ő, nem csak kőből és jégcsapokból van, vannak érzései is. Elég gyorsan tanul és minden helyzetben feltalálja magam (talán csak a lakatlan szigeten kívül, onnan hiányolná a wifi-t). Egyenes, őszinte és kitartó, ugyanakkor csapodár, hűtlen, meggondolatlan és forrófejű. Nem tud sokáig megmaradni egy helyben, nem tud csendben maradni, bunkózik, lenéz, lekezel, na és? Azt akarja, hogy emlékezzenek rám, és ha ezt másképp nem érheti el, hát lesz az elrettentő példa.
Nyíltan vállalja, hogy leszbikus, de nem tűri, ha bárki is lenézi emiatt. Nem lát ebben semmi szégyellnivalót, de nem is dicsekszik azzal, hogy a lányokat preferálja, mert hát mindenkinek a magányügye, kivel és mit csinál, nem igaz?
Külső
A 174 centijével kifejezettnek magasnak vallja magát, bár igazából ő is elveszik a tömegben. Szemei zöldek, bár előszeretettel visel kontaktlencsét, hogy ezt eltakarja - legtöbbször fekete vagy kék szemekkel látható, már ha egyáltalán látni lehet a szemeit az azokat takaró kócos hajtincsektől, amik általában szabadon élik a saját életüket. Haja égővörös, édesanyja után, bár néha feketére szokta festeni a változatosság kedvéért, és mivel legtöbbször lusta bármit is kezdeni a majdnem fenékig érő lobonccal, az kiengedve vagy legfeljebb lófarokba fogva díszeleg a fején. Öltözködésében a sötét színeket preferálja, főleg a feketét, de ott a sportostól az elegáns stílusig minden fellelhető a szekrényében; leggyakrabban mégis fekete, tépett farmert látni rajta, valamilyen együttes pólóját, acélbetétes bakancsot és pulóvert. Hideg esetén ehhez még egy pulóver és egy vastag, kötött sál társul, nyáron pedig az acélbetétes bakancs helyét a tornacipő veszi át.
Tizenhat éves volt, amikor az első tetoválásait csináltatta: két szárnyat az alkarjain. Azóta gazdagodott még hárommal; az oldalán jobb és bal oldalt rovásírással két szó van rá varrva - "fus", mint erő és "ro", mint egyensúly. A harmadik tetoválása a hátán van, szintén két szárny, de ezek még készülőfélben vannak. Ez számára még csak a kezdet, de egyelőre még nem sikerült újabb olyan mintát találnia, amit szívesen megörökítene a bőrén. A fentebb említett csodákon kívül még karakterisztikus ismertetőjegye lehet, hogy rendelkezik egy snake bite piercinggel is... És ennyi lenne a nagy sztori.
abbey mount
institute for higher education
Vissza az elejére Go down
avatar


Kinsley ✘ Elnök

Kinsley ✘ Elnök
Csatlakozott : 2012. Apr. 19.
Posztok száma : 599
Motto : my love's a revolver, my sex is a killer, do you wanna die happy? Age : 23 Titulus : Miss Don't Mess With Me Foglalkozás : Diák Play by : Nina Dobrev
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: LYNCH, cordelia aidela   2014-02-18, 10:52 pm

Elfogadva!
Abbey Mount Institute for Higher Education
Üdv, miss Balhé!

Úristen, úristen! Odavagyok érted, de komolyan! Egyszerűen zseniális lett a karakterlapod! Nagyon, nagyon élveztem az múlt részét és a külső/belső leírásokkal is minden okés volt. Tehát csak annyit mondhatok, hogy foglalózz, aztán irány játszani, és forgasd fel az iskolát!

p.s. Imádom a humorodat! Very Happy


[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

abbey mount
institute for higher educationBRUNETTES DO IT BETTER
her daddy must have been the devil cause she hotter than hell. shes doin' what shes doin' and shes doin' it well. she lines 'em all up just to knock 'em all down. she said you dont know nothin' so shut your mouth. and that's because...

Vissza az elejére Go down
 
LYNCH, cordelia aidela
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Elizabeth Ethel Cordelia Midford

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Abbey Mount School :: A bit more entertainment :: Törölt felhasználók előtörténetei
-
Ugrás: