HomeHome  WidgetsWidgets  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 
Szabályok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar


The Boss


The Boss
Csatlakozott : 2012. Apr. 18.
Posztok száma : 333
Motto : Panem et circenses Age : 26 Titulus : a fórum igazgatása Foglalkozás : ahogy esik úgy puffan Play by : tyúkanyótok, admin néni
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Szabályok    2012-04-18, 11:24 pm

Törvénykönyv
avagy a fórum szabályai
1. Tisztelet
A közösség alapja a tisztelet, és ez inkább az IRL (In Real Life) kapcsolatokról szól. A szerepjáték lényege, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indul, tehát az oldal bármely tagjának a sértegetése - rasszista, homofób, vagy bármilyen hátrányos megkülönböztetésre utaló megjegyzés - szigorú büntetést von maga után. Azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, tehát egyszerűen kizárt, hogy az effajta viselkedés megengedett legyen az Abbey Mount-on.
A játéktéren bármi megtörténhet a karakterek között, hisz az nem a valóság, és remélhetőleg nem befolyásolja a felhasználók közötti kapcsolatot, viszont ha úgy tapasztalod, hogy mégis, vagy a játékostársad szól, akkor próbáld meg figyelembe venni a kérését. Emellett kérjük, tartsd tiszteletben azt, hogy az oldalon nincs korhatár. Ha túlfűtött jelenetet szeretnél kijátszani, kérj meg egy staff tagot, hogy nyisson neked alfórumot a megfelelő helyen, vagy tüntesd fel a reag elején, hogy +18-as részleteket tartalmaz.

2. Regisztráció
Nos, ha arra a döntésre jutottál, hogy csatlakozol hozzánk, hasznos lehet átböngészned a szabályzatot és annak mellékleteit. Ez csupán azért fontos, mert azzal, hogy felregisztrálsz, megerősíted, hogy elfogadod a fórum törvénykönyvét. A mondás úgy szól, hogy a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket, de megkérünk, hogy vedd komolyan az előírásokat, hisz csak akkor lehetünk biztosan egy működőképes társaság, ha valami rend szerint élünk.
Ha a szabályok áttanulmányozását kipipálhatod, jöhet a névválasztás. Ugyan vannak fórumok, ahol becenevet kérnek – amivel később beléphetsz – és karakternevet is, azonban itt csupán az utóbbi szükséges. Tehát kérlek, hogy a karaktered nevével regisztrálj, ami minimum két (egy keresztnévből és egy vezetéknévből) vagy maximum három teljesen kiírt, nagy betűvel kezdődő tagból áll. A név lehetőség szerint ne egyezzen egy híres emberével sem, hisz gondolj csak bele, milyen lenne, ha Angelina Jolie megjelenne az Abbey Mount épületében. Mivel az iskola bármilyen származású diákot felvesz, ezért nem kötelező, hogy a karakterednek angol neve legyen. Ami ezt illeti még, tilos használt keresztnévvel vagy vezetéknévvel regisztrálni, nagy a lehetőségek tárháza, igyekezz kreatív lenni. Ne az kelljen, ami már másé.
Ha épp karakterötlet hiányában szenvedsz, ne keseredj el, inkább nézz szét a szabad kanonok és keresett karakterek között. Ha esetleg egyik sem nyeri el igazán a tetszésedet, akkor ebben a topicban kérhetsz segítséget.
Ha a regisztrálást nem a feljebb leírtak szerint teszed, és "baby97, biggirl, érdeklődő" névvel, vagy társaival leszel a tagunk, a staff bármelyik tagjának figyelmeztetés nélkül jogában áll törölni. Ez nem szól senki ellen, csupán nem szeretnénk, ha az oldal ennyire átjáró ház lenne.

3. Elevenek
Teljes jogú karakterré úgy válhat valaki, hogy megírja az előtörténetét, majd megvárja, míg az adminisztrátorok elfogadják. Erre a feladatra összesen két hét van, tehát megkérünk, hogy ennél ne húzd tovább a karaktered megírását. A felesleges összezördülések elkerülése érdekében, ha valaki valamilyen oknál fogva nem tud időben elkészülni, akkor legyen szíves megüzenni ezt a staffnak. Jelzést azoktól is várunk, akik regisztrálás után mégis úgy döntenek, hogy nem maradnak az oldalon. A világért sem törölnénk ki olyasvalakit, aki játszana nálunk, és higgyétek el, az ilyen esetek számunkra is nagyon kellemetlenek.
Mielőtt belevágnál a karakteralkotásba, ellenőrizd, hogy melyik hírességek foglaltak az oldalon. Azt hiszem, senki nem dolgozik rengeteget egy olyan karival, akinek az arca foglalt, hisz mire elkészülünk vele, addigra már kialakul bennünk valamilyen kép róla. Kellemetlen, ha az utolsó pillanatban változtatnunk kell rajta…
Nos, tudjuk, hogy ez szokatlan és sok helyen tilos is, de itt megengedjük az elfogadott karakternek, hogy hozzászóljanak az újak előtörténeteihez. Ezalatt nem azt értjük, hogy szabadon lehet őket bírálni és kritizálni, ez legyen a staff dolga, azonban azt hiszem, senkinek nem esne rosszul, ha azt tapasztalná, hogy örülnek neki.
Ha többen ugyanazzal a karakterrel vagy pb-vel regisztrálnak, elsősorban próbálják meg megbeszélni maguk között a problémát, ha pedig nem sikerül dőlőre jutni, akkor az avatarnál döntő az előrefoglalás, vagy ha az avifoglalóban nincs jelezve a bizonyos pb-vel való karakteralkotási szándék, a gyorsaság  – az kapja meg, aki előbb készül el. A kanonnál az előtörténet, a keresettnél pedig a hirdető szava a meghatározó. És ha már a karaktereknél tartunk, fontos megemlíteni a multikat.
Mivel azt tapasztaltam, hogy könnyű elcsábulni és az esetek nagyobb részében az új karakter addig jelent kihívást és szórakozást, míg tart a hirtelen lelkesedés, ezért arra a döntésre jutottam, hogy az oldalon multiszabályt léptetek érvénybe. Természetesen benne van a pakliban, hogy az ember azután is eltűnik, hogy megcsinálta a második, harmadik, negyedik multiját, de így legalább nem lesz hirtelen karakter tömeggyártás.  
Minden tag büntetlenül, semmilyen kötelesség nélkül hozhat egy multit, azonban a másodikhoz mind a két karakterével 10-10 IC hozzászólást kell produkálnia. A harmadikhoz már 15-15 szükségeltetik, a negyedikhez 20-20 és így tovább. Kérlek benneteket, tartsátok be ezt a szabályt, okkal lett behozva a szigorítás.

4. Végső állomás
A végső cél a játéktér, amire csakis kizárólag azok írhatnak, akik rendelkeznek elfogadott előtörténettel. Fel szeretnénk tüntetni, hogy nincs minimum szószám, de azért igyekezz viszonyítani a játékostársad reagjához, hisz igen kiábrándító lehet, amikor valaki 400 szavas reagra csupán három sorosat kap. És ha már szóba hoztuk a terjedelmet, akkor fel szeretnénk hívni mindenki figyelmét arra, hogy senki nem várja el, hogy feltétlenül hosszú reagok szülessenek. Higgyétek el, hogy a rövid válaszokból álló játék is érdekes lehet, hisz pörög, mert nem nehéz és időigényes dolog visszaírni rá, közben pedig a karakterek is fejlődnek, ahogy a játék előre halad.
Fontos, hogy figyelj a megfogalmazásra, a nyelvtani és stilisztikai hibákra. Ha valaki nem biztos a helyesírásában, az illessze be a reagját egy szövegszerkesztő programba (pl. Microsoft Word, Openoffice), és javítson a pirossal aláhúzott szavakon. Egy-egy elgépelés mindig becsúszik, ez nem is olyan vészes, azonban törekedj arra, hogy minél kevesebb pontatlanság csússzon egy-egy irományba.
Hogy átláthatóbbak legyenek a reagok, mi azt ajánljuk, hogy a párbeszédet emeld ki egy másik, az alap betűszíntől eltérő színnel, vagy a dőlt, kövérített, esetleg a félkövér dőlt opció segítségével. Ne hagyd ki a gondolatjeleket sem!
Ha játékot szeretnél kezdeni, nyiss egy topic-ot a játékos karakterek neveivel, nyugodtan adhatsz címet is neki, a lényeg, hogy a játéktér alfórumokba van rendezve és a játékosoknak kell megnyitniuk a saját kis helyszínüket. Játéktopicot természetesen a staff-tól is igényelhetsz, mi bármikor szívesen segítünk mindenkinek.

5. Aki bújt, aki nem…
Megértjük, hogy az életed nem csak a monitor előtt zajlik, azonban úgy véljük, ez nem mentség, ha figyelembe vesszük a minimális követelményeket. Légy aktív! Már korábban is említettük, hogy nem várjuk el senkitől, hogy novella terjedelmű reagokat írjon, egy rövid választ pedig bárki percek alatt képes összehozni. Mindenkivel megesik, hogy összejönnek a dolgai – vizsgaidőszakok, magánéleti gondok, egyebek – és ezt mi meg is értjük. Tehát, ha valaki előreláthatóan hosszabb ideig hiányzik – valamilyen szinten, vagy teljesen – az legyen szíves jelezni a megfelelő topicban.

6. Esztétika
Mint a fórumok többségén, itt is 200x320 pixel az avatar mérete. Ha valaki megakad, nem tudja saját maga megvágni a profilképét, ne keseredjen el. A staff a rendelkezésére áll, bármikor szívesen segítünk bárkinek! Ezen kívül lehetőséged van írni a képigénylési topicba, ahol csupán azt kell megfogalmaznod, hogy mire van szükséged.
Felhívnánk minden kedves tagunk figyelmét arra, hogy nem szeretnénk bejegyzés méretű aláírásokat látni. Vannak esetek, amikor a kevés is sok. Nos, ez pont ilyen. :] Ha esetleg segítségre lenne szükséged, hogy megalkosd az aláírásod, akkor bátran használd a képigénylési topicot, vagy írj valamelyik adminnak.  
Tudjuk, hogy a gifek mutatósabbak a sima képeknél, de ügyelj arra, hogy ne mozogjon sokat a profilod. Gondolj azokra is, akiknek nem fénysebességű az internetje, ők se érezzék hátrányos helyzetben magukat. Ezen kívül, a túl élesen villódzó képek, a sok csicsa, csillám, és fény sem túl gusztusos, így hát erre is ügyelj. Az egyszerű is lehet szép.

7. Hirdetés
A fórumon a hirdetésre kijelölt helyen kívül máshol reklámozni szigorúan tilos - nem csak nyilvánosan, de privát üzenetben is. Ha valaki olyan üzenetet kap, amiben valamelyik tag más oldalt, vagy egyebet hirdet, annak értesítenie kell a staff team valamelyik tagját. A tilos helyen való reklámozás első körben figyelmeztetést von maga után, ha pedig ennyivel az adminisztrátorok képtelenek hatni a személyre, akkor akár törlést is.

8. Kapitányok
Sose felejtsd el, hogy a staff team nem az ellenséged! Még akkor sem, ha figyelmeztet téged, amennyiben megszeged a fenti szabályok némelyét. Nekünk az a célunk, hogy jól érezd magad a fórumon, nem Istenek akarunk lenni, hanem inkább tyúkanyók barátok, akik bármikor szívesen nyújtanak segítséget. Mi is emberek vagyunk, egyetemisták, középiskolások, tehát a vizsgaidőszakok, érettségik, év végi próbatételek sajnos minket is érintenek. Ezen kívül mi is küzdünk mindennapi problémákkal, a fórumon kívül nekünk is van egy másik, valós életünk. Tehát ne haragudj, ha nem tudunk egy órán, napon belül elfogadni, vagy ugyanannyi idő alatt teljesíteni kívánságodat.

Köszönet
Végezetül meg szeretnénk köszönni, hogy időt szántál a szabályzatunkra és végigszenvedted! Zsírkirály vagy! <3 Reméljük, az elmúlt pár perced nem volt förtelmes és azt is, hogy sok fontos tudnivalóval gazdagodtál. Bízunk abban, hogy a hosszú leírások nem vették el a kedved attól, hogy itt maradj!

A szabályzat változtatásának jogát fenntartjuk!
©
abbey mount
institute for higher education
Vissza az elejére Go down
 
Szabályok
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Képzések szabályzata

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Abbey Mount School :: Your first experience :: Köszöntő-
Ugrás: